Пиле с ориз

Продукти

  • черен пипер
    на вкус
  • 1 връзка магданоз
  • сол
    на вкус
  • 1 морков
  • 1 домат
  • 3 чушки
  • 1 ч.ч. ориз
  • 2 глави лук
  • 1 кг пиле

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме пилешкото месо на порции и го слагаме в тенджера с посолена вода да се свари.
  2. В голям съд,  в сгорещена мазнина запържваме лука.
  3. Добавяме ориза и пържим до кристално.
  4. Добавяме чушките и моркова.
  5. Пържим до леко златисто и подправяме на вкус със сол и черен пипер.
  6. Заливаме с около 3 ч.ч. гореща вода и прехвърляме в тава или друг огнеупорен съд, в който предварително сме подредили порциите месо.
  7. Поръсваме с магданоз и слагаме в сгорещена фурна на 200 градуса.
  8. Малко преди края, добавяме домата нарязан на ситно.
  9. Готвим ястието до абсорбиране на течността.
  10. Изваждаме от фурната и захлупваме с по-голяма тава или капак и оставяме така около 25 минути.
  11. Сервираме ястието топло поръсено със свеж магданоз.

Съвет:

По желание, за да е по-ароматно, може да поръсим пилето  и с малко пресен джоджен.