Продукти
-
черен пипер
на вкус
-
1
връзка
магданоз
-
сол
на вкус
-
1
морков
-
1
домат
-
3
чушки
-
1
ч.ч.
ориз
-
2
глави
лук
-
1
кг
пиле
Начин на приготвяне
- Нарязваме пилешкото месо на порции и го слагаме в тенджера с посолена вода да се свари.
- В голям съд, в сгорещена мазнина запържваме лука.
- Добавяме ориза и пържим до кристално.
- Добавяме чушките и моркова.
- Пържим до леко златисто и подправяме на вкус със сол и черен пипер.
- Заливаме с около 3 ч.ч. гореща вода и прехвърляме в тава или друг огнеупорен съд, в който предварително сме подредили порциите месо.
- Поръсваме с магданоз и слагаме в сгорещена фурна на 200 градуса.
- Малко преди края, добавяме домата нарязан на ситно.
- Готвим ястието до абсорбиране на течността.
- Изваждаме от фурната и захлупваме с по-голяма тава или капак и оставяме така около 25 минути.
- Сервираме ястието топло поръсено със свеж магданоз.
Съвет:
По желание, за да е по-ароматно, може да поръсим пилето и с малко пресен джоджен.