Пиле с мед, розмарин и пармезанов фасул
Продукти
- 40 г пармезан настърган
- 3 парчета прошуто
- 1 скилидка чесън
- 1 с.л. оцет бял винен
- зехтин
- 400 г зелен фасул от консерва
- 1 клонче розмарин
- 1 с.л. мед
- 2 бр. пилешки гърди
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- За маринатата: В купа приготвяме марината, като смесваме оцет, мед, малко зехтин, няколко накълцани листенца розмарин и скилидка чесън.
- С помощта на нож правим по няколко резки (напречно) на всяко парче пилешко.
- Поставяме месото в купата и го оставяме да се маринова.
- За гарнитурата: В зехтин на среден огън запържваме нарязания червен лук, останалото клонче розмарин, накълцано на ситно, прошуто крудо и зелен фасул.
- Ако стане прекалено сухо, може да се добави течност от консервата фасул.
- Овкусяваме със сол и черен пипер.
- Запържваме пилешкото месо. Когато стане малко по-сухо, добавяме маринатата.
- В чиния за сервиране сипваме от гарнитурата, поръсваме с пармезан и най-отгоре поставяме пилешките гърди.
Люто свинско с глазура от праскови
В купа смесваме канелата, джинджифила и солта. Наря...
Бъркана салата
Измиваме и нарязваме доматите. Поставяме ги в купа.Почистваме, измиваме и нарязваме на ситно копъра и...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook