Продукти
-
40
г
пармезан
настърган
-
3
парчета
прошуто
-
1
скилидка
чесън
-
1
с.л.
оцет
бял винен
-
зехтин
-
400
г
зелен фасул
от консерва
-
1
клонче
розмарин
-
1
с.л.
мед
-
2
бр.
пилешки гърди
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
Начин на приготвяне
- За маринатата: В купа приготвяме марината, като смесваме оцет, мед, малко зехтин, няколко накълцани листенца розмарин и скилидка чесън.
- С помощта на нож правим по няколко резки (напречно) на всяко парче пилешко.
- Поставяме месото в купата и го оставяме да се маринова.
- За гарнитурата: В зехтин на среден огън запържваме нарязания червен лук, останалото клонче розмарин, накълцано на ситно, прошуто крудо и зелен фасул.
- Ако стане прекалено сухо, може да се добави течност от консервата фасул.
- Овкусяваме със сол и черен пипер.
- Запържваме пилешкото месо. Когато стане малко по-сухо, добавяме маринатата.
- В чиния за сервиране сипваме от гарнитурата, поръсваме с пармезан и най-отгоре поставяме пилешките гърди.