Пиле с копър и сушени смокини
Продукти
- 2 пилешки бутчета
- 1 стрък праз лук
- 1 морков
- 1 скилидка чесън
- 0,5 кубче пилешки бульон
- 1 чаша бяло вино
- 1 с. л. масло
- 8 смокини сушени
- черен пипер
- сол
- копър
Начин на приготвяне
- В тенджерка с вряща вода разтваряме бульона.
- Почистваме и нарязваме праза и моркова.
- Поръсваме пилешкото със сол, черен пипер и малко зехтин.
- Запържваме бутчетата в зехтин на среден огън.
- Добавяме скилидката чесън и похлупваме с капак.
- Когато чесънът си пусне аромата, изваждаме скилидката, намаляваме силата на котлона и сипваме бялото вино.
- Отново увеличаваме силата на котлона и добавяме моркова и праза.
- Смокините нарязваме на парчета и ги сипваме към бульона.
- След няколко минути заливаме пилешките бутчета с бульон.
- Накрая добавяме масло. Сервираме ястието, поръсено с копър.
Ананасов коктейл
Изстискваме сок от лайма. Нарязваме ананаса на парчета и го поставяме заедно с останалите продукти в ...
Люто свинско с глазура от праскови
В купа смесваме канелата, джинджифила и солта. Наря...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook