Пиле с копър и сушени смокини

Продукти

  • 2 пилешки бутчета
  • 1 стрък праз лук
  • 1 морков
  • 1 скилидка чесън
  • 0,5 кубче пилешки бульон
  • 1 чаша бяло вино
  • 1 с. л. масло
  • 8 смокини сушени
  • черен пипер
  • сол
  • копър

Време: 45 мин.
Ниво: професионално

Large pile s kopar i susheni smokini

Начин на приготвяне

  1. В тенджерка с вряща вода разтваряме бульона. 
  2. Почистваме и нарязваме праза и моркова. 
  3. Поръсваме пилешкото със сол, черен пипер и малко зехтин. 
  4. Запържваме бутчетата в зехтин на среден огън. 
  5. Добавяме скилидката чесън и похлупваме с капак. 
  6. Когато чесънът си пусне аромата, изваждаме скилидката, намаляваме силата на котлона и сипваме бялото вино. 
  7. Отново увеличаваме силата на котлона и добавяме моркова и праза. 
  8. Смокините нарязваме на парчета и ги сипваме към бульона. 
  9. След няколко минути заливаме пилешките бутчета с бульон. 
  10. Накрая добавяме масло. Сервираме ястието, поръсено с копър.