Пиле с копър и сушени смокини
|
Продукти
-
2
пилешки бутчета
-
1
стрък
праз лук
-
1
морков
-
1
скилидка
чесън
-
0,5
кубче
пилешки бульон
-
1
чаша
бяло вино
-
1
с. л.
масло
-
8
смокини
сушени
-
черен пипер
-
сол
-
копър
|
Време: 45 мин.
Ниво: професионално
|
Начин на приготвяне
- В тенджерка с вряща вода разтваряме бульона.
- Почистваме и нарязваме праза и моркова.
- Поръсваме пилешкото със сол, черен пипер и малко зехтин.
- Запържваме бутчетата в зехтин на среден огън.
- Добавяме скилидката чесън и похлупваме с капак.
- Когато чесънът си пусне аромата, изваждаме скилидката, намаляваме силата на котлона и сипваме бялото вино.
- Отново увеличаваме силата на котлона и добавяме моркова и праза.
- Смокините нарязваме на парчета и ги сипваме към бульона.
- След няколко минути заливаме пилешките бутчета с бульон.
- Накрая добавяме масло. Сервираме ястието, поръсено с копър.
|