Пикантно пиле с лайм и чесън
Продукти
- 3 с.л. сок от лайм
- 1 с.л. зехтин
- 2 с.л. масло
- 1,4 ч.л. мащерка , изсушена
- 1,4 ч.л. магданоз , изсушен
- 1 пиле , изпечено до полуготовност
- 1,8 ч.л. лук на прах
- 1,4 ч.л. чесън на прах
- 1,8 ч.л. паприка
- 1,4 ч.л. червен пипер , лют
- 1,4 ч.л. черен пипер
- 3,4 ч.л. сол
100 г съдържат:
- 215 калории
- 15 г мазнини
- 19 г протеини
Начин на приготвяне
- В малка купа смесваме солта, черния пипер, червения пипер, паприката, чесъна на прах, магданоза и мащерката.
- Със сместа натъркаваме добре пилето от двете страни.
- В дълбок тиган загряваме маслото и зехтина.
- Добавяме пилето и пържим до златистокафяво, около 6 минути за всяка страна.
- Добавяме чесъна и сока от лайм.
- Разбъркваме добре и готвим още 5 минути.
- Преместваме пилето в оребрен тиган за около 2 минути, за всяка страна.
- Готовото месо сервираме с гарнитура по избор.
Печено пиле с ориз
Почистваме и порцираме/нарязваме пилето. Втриваме добре всички подправки и поставяме месото в плик за...
Мъфини с фъстъчен крем
В дълбока купа смесваме сухите съставки - брашното, бакпулвера, солта, захарта и ванилията. В друга д...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook