Пене с пармезан, песто и чери домати
Продукти
- сол
- 50 г чери домати
- 100 г пармезан , настърган
- 40 г сос "песто"
- 20 мл течна сметана
- 3 с.л. зехтин
- 200 г пене
Начин на приготвяне
- Сваряваме пастата според описанието на опаковката, като към водата добавяме 1 с.л. от зехтина и малко сол.
- В подходящ съд загряваме останалия зехтин и добавяме сметаната, като разбъркваме през цялото време докато се затопли добре.
- Прибавяме чери доматите. Изчакваме да заври, като отново разбъркваме непрекъснато и отстраняваме от котлона. Добавяме пестото. Разбъркваме.
- В голяма купа смесваме пастата със соса, добавяме настъргания пармезан и разбъркваме добре.
- Сервираме, като по желание може да поръсим с малко настърган пармезан.
Пюре от ябълки с канела
Сваряваме ябълките, изцеждаме ги от водата и ги пасираме заедно с млякото. Добавяме канелата, разбърк...
Запечени картофи с кашкавал и сирене
Обелваме и измиваме лука. Него и картофите, нарязва...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook