Печено свинско с гъши дроб
Продукти
- 150 г гъши дроб
- 1 ч.ч. вода
- 1 ч.ч. бяло вино
- 2 ч.л. черен пипер
- сол на вкус
- 80 мл. зехтин
- 1 ч.л. черен пипер на зърна
- 2 с.л. горчица
- 1 с.л. соев сос
- 2 скилидки чесън
- 2 моркова
- 1,5 кг свинска плешка
100 г съдържат:
- 310 калории
- 28 г мазнини
- 36 г протеини
- 6 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- За свинското: Измиваме месото и го подсушаваме добре.
- Почистваме скилидките чесън и ако са много големи, режем на половина.Обелваме морковите и ги нарязваме на удобни за шпиковане парчета.
- От горната страна на парчето месо с остър тънък нож правим разрези във вид на филийки. От долната страна правим малки разрези, но достатъчно дълбоки, за да можем във всеки да поставим по парче чесън и морков. В някои от разрезите поставяме и по зрънце черен пипер.
- Смесваме горчицата и соевия сос, и с получената смес натриваме добре месото, така, че да влезе добре и в разрезите.
- Поставяме месото в съда за печене, заливаме със зехтин, посоляваме, поръсваме с черен пипер, а след това заливаме с бялото вино и водата. Покриваме добре с алуминиево фолио и печем в предварително загрятата на 220 градуса фурна - първоначално за около 50 минути, след това намаляваме на 180 градуса и печем още около 40 минути. Проверяваме месото за готовност, махаме фолиото и запичаме до златисто. Нарязваме месото на порции, с големина според вкуса ни.
- За гъшия дроб: Слагаме гъшия дроб в предваритлено загрят с малко мазнина тиган и го запичаме от двете страни, до златисто. Нарязваме и него на порции.
- Сервираме като върху всяко парче свинско поставяме по парче гъши дорб.
- По желание, може да гарнираме с картофено пюре и да полеем със соса останал при печенето на месото.
Гъши дроб на скара
Обелваме крушата и я срязваме на две равни части. В подходящ съд я заливаме с червеното вино, в което...
Страхотен ябълков пай
От изброените продукти за тестото замесваме средно твърдо тесто. Разделяме го на две топки и ги поста...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook