Печено прасенце
Продукти
- 1 бутилка бира
- сол
- червен пипер
- черен пипер
- 125 г масло
- 1 прасенце
Начин на приготвяне
- Изчистваме и измиваме прасенцето. След това го намазваме с половината масло, посоляваме го, поръсваме го с черен и червен пипер отвътре и отвън.
- Оставяме го да престои около час с подправките. За да запази формата си, може да сложим празна консервена кутия в коремната кухина.
- Поставяме го по корем. В тавата слагаме кръстосани лозови пръчки и равни части вода и бира. През 15 минути го мажем с останалото масло.
- Печем на умерена фурна около два часа, според големината на прасенцето.
Пилешки бутчета с масло
Измиваме бутчетата и ги намасляваме добре с размекнатото масло. Посоляваме ги и добавяме всички подпр...
Бисквитки с овесени ядки
Застиламе 2 тави с хартия за печене и слагаме овесените ядки да се запекат за 8 минути, докато пуснат...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook