Печено пиле с ориз и зеленчуци
Продукти
- 3 скилидки чесън , ситно нарязани или пресовани
- 1 глава лу к, нарязан на ситно
- 0,5 ч.ч. ориз , дългозърнест
- 1 зелена чушка , нарязана
- 2 стръка целина , нарязана
- 1 червена чушка , нарязана
- 800 г пилешко месо (бутчета, гърди)
- 0,5 ч.л. риган
- 280 г домати от консерва
- 0,5 ч.л. черен пипер
- 0,5 ч.л. сол
- 4 с.л. зехтин
- 0,5 връзка магданоз , нарязана на ситно
- 0,5 кубче бульон , пилешки
- 0,5 ч.л. шафран
Начин на приготвяне
- Поръсете пилето със сол и черен пипер. В голям тиган загрейте мазнината на средна температура. Сложете пилето и гответе по около 4 минути от всяка страна, докато стане златисто.
- Добавете чушките, целината, лука и чесъна. Разбъркайте и гответе около 5 минути, докато зеленчуците омекнат.
- Прехвърлете всичко в подходяща тава. Разтворете бульона и заедно с доматите ги изсипете при пилето и зеленчуците. Смесете ориза с ригана и шафрана и сложете и тях в тавата.
- Печете пилето покрито, в загрята до 180 градуса фурна около 45 минути.
- При сервиране поръсете с магданоза.
Телешки ребра с червено вино и розмарин
Телешките ребра се натриват със сол и черен пипер, ...
Телешки кюфтенца с маслини и розмарин
Смесете каймата с настъргания лук, чесъна, галетата...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook