Продукти
-
3
скилидки
чесън
, ситно нарязани или пресовани
-
1
глава
лу
к, нарязан на ситно
-
0,5
ч.ч.
ориз
, дългозърнест
-
1
зелена чушка
, нарязана
-
2
стръка
целина
, нарязана
-
1
червена чушка
, нарязана
-
800
г
пилешко месо
(бутчета, гърди)
-
0,5
ч.л.
риган
-
280
г
домати
от консерва
-
0,5
ч.л.
черен пипер
-
0,5
ч.л.
сол
-
4
с.л.
зехтин
-
0,5
връзка
магданоз
, нарязана на ситно
-
0,5
кубче
бульон
, пилешки
-
0,5
ч.л.
шафран
Начин на приготвяне
- Поръсете пилето със сол и черен пипер. В голям тиган загрейте мазнината на средна температура. Сложете пилето и гответе по около 4 минути от всяка страна, докато стане златисто.
- Добавете чушките, целината, лука и чесъна. Разбъркайте и гответе около 5 минути, докато зеленчуците омекнат.
- Прехвърлете всичко в подходяща тава. Разтворете бульона и заедно с доматите ги изсипете при пилето и зеленчуците. Смесете ориза с ригана и шафрана и сложете и тях в тавата.
- Печете пилето покрито, в загрята до 180 градуса фурна около 45 минути.
- При сервиране поръсете с магданоза.