Печени кюфтета
Продукти
100 г съдържат:
- 250 калории
- 20 г мазнини
- 15 г протеини
- 5 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Слагаме каймата в голяма купа и я размесваме с дребно нарязания лук и магданоз.
- След това я овкусяваме с подправките - освен черен пипер и кимион може да добавим и много ситно нарязана люта чушка, 1-2 скилидки чесън, чубрица.
- От така получената кайма оформяме кръгли кюфтета, които притискаме между дланите (помага, ако потопим ръцете си във вода), за да се сплескат добре.
- Овалваме кюфтенцата в малко брашно, едно по едно и ги нареждаме в намаслена тава.
- При печенето, обръщаме кюфтета без да ги пробождаме.
- Поднасяме топли, с гарнитура от свежа салата по избор.
Пица с прошуто
От готовото тесто* разточваме блат за пица, с големина според вкуса ни. Намазваме блата с доматения ...
Подлютена зелева салата
Нарязваме зелето на тънки и дълги ивички. Поръсваме го със сол и го намачкваме, нарязваме доматите, н...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook