Продукти
-
брашно
-
1
ч.л.
сол
-
1
ч.л.
черен пипер
-
5
стръка
магданоз
-
1
ч.л.
кимион
млян
-
1
глава
лук
-
1
кг.
кайма
Начин на приготвяне
- Слагаме каймата в голяма купа и я размесваме с дребно нарязания лук и магданоз.
- След това я овкусяваме с подправките - освен черен пипер и кимион може да добавим и много ситно нарязана люта чушка, 1-2 скилидки чесън, чубрица.
- От така получената кайма оформяме кръгли кюфтета, които притискаме между дланите (помага, ако потопим ръцете си във вода), за да се сплескат добре.
- Овалваме кюфтенцата в малко брашно, едно по едно и ги нареждаме в намаслена тава.
- При печенето, обръщаме кюфтета без да ги пробождаме.
- Поднасяме топли, с гарнитура от свежа салата по избор.