Печени кюфтенца с чушки
Продукти
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. сол
- 0,5 връзка магданоз
- 1 ч.л. кимион , млян
- 2 червени чушки , нарязани на ситно
- 1 глава лук
- 1 кг. кайма
Начин на приготвяне
- Слагаме каймата в голяма купа и я размесваме с дребно нарязания лук, чушки и магданоз.
- След това я овкусяваме с подправките - освен черен, червен пипер и кимион може да добавим и много ситно нарязана люта чушка, 1-2 скилидки чесън, чубрица.
- От така получената кайма оформяме кръгли кюфтенца, които притискаме между дланите (помага, ако потопим ръцете си във вода).
- Нареждаме кюфтенцата в намаслена тава.
- При печенето, ги обръщаме без да ги пробождаме.
- Поднасяме кюфтенцата топли, с гарнитура по избор.
Шоколадови равиоли с маскарпоне в ягодов сос
Брашното и какаото се смесват и си пресяват през с...
Червени мъфини с крем "Филаделфия"
В купа смесваме сухите продукти.Разбиваме яйцата, д...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook