Пай с кайсии
Продукти
- За кайсии:
- 200 г кайсии , обелени и нарязани
- 100 г захар
- 45 мл бяло вино
- 15 г нишесте
- настъргана кора от лимон
- 1 пак. ванилена захар
- За масленото тесто:
- 50 г пудра захар
- 150 г брашно
- 100 г масло
- 1 яйце
Начин на приготвяне
- Сваряваме нарязаните кайсии заедно със захарта и виното. Разтваряме нишестето със студена вода и доливаме като бъркаме непрекъснато докато се сгъсти. Накрая добавяме ванилената захар и настърганата кора от лимон. Оставяме да се охлади.
- Замесваме тестото от размекнатото масло, брашно, яйце и пудра захар. Оставяме го за 1 час в хладилника.
- Разточваме кора от тестото с дебелина 0.5 см.
- Разстиламе тестото в намазнена форма за пай и покриваме и стените, като оставяме малка част за лентички. Изсипваме охладената плънка и подреждаме лентичките тесто отгоре.
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 30 минути (до зачервяване).
Палачинки с пълнозърнесто брашно и боровинки
Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибав...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook