Паста с аспержи и зелен фасул
от общо
126 глас
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2
Ниво: лесно
Порции: 2
Сервирай с
Бяло вино
Продукти
- 0,5 ч.ч. соево мляко
- 0,5 ч.ч. тофу
- 400 г макарони
- 0,5 ч.ч. вода
- 1 щипка индийско орехче
- 1 скилидка чесън
- 220 г аспержи
- 1 червена чушки
- 1 ч.л. шери
- 2 ч.л. лимонов сок
- 1 щипка черен пипер
- 1 к.л. сол
- 220 г зелен фасул
Начин на приготвяне
- Пастата се слага да се свари според описанието на пакета. Изцежда се и се запазва половин чашка от водата. Слага се в купа за сервиране.
- Докато пастата се вари, се смилат тофуто, соевото мляко и чесънът до хомогенна смес. Сместа се прехвърля в по-дълбок тиган за сос, добавя се щипка индийско орехче. Оставя се на огъня за 5 минути.
- Добавя се лимоновият сок, шерито, гъбите, зеленият фасул, изцеден от сока в консервата. Овкусява се със сол и пипер на вкус. Оставя се на котлона, докато фасулът се загрее.
- През това време се приготвят аспержите на пара. Готвят се, докато омекнат. Междувременно чушките се нарязват на жулиени.
- Аспержите и чушките се прибавят към макароните. Заливат се със соса и се сервират веднага.
Пълнено пиле с ориз, чесън и гъби
Пилето се срязва откъм бялото месо и внимателно, с ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook