Паста с аспержи и зелен фасул

Продукти

  • 0,5 ч.ч. соево мляко
  • 0,5 ч.ч. тофу
  • 400 г макарони
  • 0,5 ч.ч. вода
  • 1 щипка индийско орехче
  • 1 скилидка чесън
  • 220 г аспержи
  • 1 червена чушки
  • 1 ч.л. шери
  • 2 ч.л. лимонов сок
  • 1 щипка черен пипер
  • 1 к.л. сол
  • 220 г зелен фасул

Начин на приготвяне

  1. Пастата се слага да се свари според описанието на пакета. Изцежда се и се запазва половин чашка от водата. Слага се в купа за сервиране. 
  2. Докато пастата се вари, се смилат тофуто, соевото мляко и чесънът до хомогенна смес. Сместа се прехвърля в по-дълбок тиган за сос, добавя се щипка индийско орехче. Оставя се на огъня за 5 минути. 
  3. Добавя се лимоновият сок, шерито, гъбите, зеленият фасул, изцеден от сока в консервата. Овкусява се със сол и пипер на вкус. Оставя се на котлона, докато фасулът се загрее. 
  4. През това време се приготвят аспержите на пара. Готвят се, докато омекнат. Междувременно чушките се нарязват на жулиени. 
  5. Аспержите и чушките се прибавят към макароните. Заливат се със соса и се сервират веднага.