Пържени кюфтета с лютеница
Продукти
- лютеница
- олио
- 1 глава кромид лук
- кимион
- черен пипер
- сол
- чубрица
- 1 картоф
- 1 яйце
- 800 г кайма смес
- 3 с.л. галета
Начин на приготвяне
1. Слагаме каймата в дълбок съд и добавяме яйцето, настъргания на ситно картоф, нарязания на ситно кромид лук.
2. Добавяме подправките и омесваме добре. Ако е необходимо, можем да добавим и малко галета, за да стане сместта по-плътна. Оставяме в хладилника около 10 мин., за да стегне.
3. Оформяме кюфтетата и овалваме в галета. Пържим в загрятото олио до готовност.
4. Сервираме с гарнитура лютеница. Препоръчваме ви едросмляна лютеница. Можем да декорираме и с къдрав магданоз.
Гъби с масло
1. Измиваме добре гъбите. 2. Разтопяваме маслото на тигана и добавяме смачкания чесън. Запържваме го ...
Супа от аспержи
1. Задушаваме лука с подправките в зехтина. Добаявме разтворения в 500 мл гореща вода бульон, както и...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook