Панирани бели патладжани
Продукти
- 2 патладжана бели
- 70 корнфлейкс натурален, натрошен
- 150 г брашно
- 2 яйца
- 0 ч.л. сол
- 700 мл. прясно мляко
- олио за пържене
- 200 мл. бира
Начин на приготвяне
- Изсипваме брашното, солта и корнфлейкса в купа.
- Оформяме кладенче в средата и изсипваме бирата. Добавяме яйцата едно по едно.
- Разбъркваме леко, до образуване на гладка, по-гъста каша.
- Оставяме сместа да "почине" около 20-25 минути.
- Обелваме патладжана и го нарязваме на шайби.
- Поставяме ги в дълбока купа и ги заливаме с прясното мляко.
- Така потопени шайбите оставяме за 1 час.
- В дълбок тиган или уок сипваме достатъчно мазнина за пържене. Загряваме я хубаво.
- Отцеждаме патладжанените кръгчета и ги потапяме в бирената каша.
- Пържим ги от всяка страна за около 3 минути до златист цвят.
- Изпържените патладжанени кръгчета поставяме върху кухненско руло, за да се отцедят от излишната мазнина и сервираме веднага.
Бонбони от сьомга
В купа пресипваме накълцания на ситно копър, маскарпонето, крема сиренето, натрошените орехи, накълца...
Йогурт праскова
Почистваме прасковите.Слагаме ги в блендер заедно с киселото мляко и меда. Разбиваме добре.Изсипваме ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook