Начин на приготвяне
- Изсипваме брашното, солта и корнфлейкса в купа.
- Оформяме кладенче в средата и изсипваме бирата. Добавяме яйцата едно по едно.
- Разбъркваме леко, до образуване на гладка, по-гъста каша.
- Оставяме сместа да "почине" около 20-25 минути.
- Обелваме патладжана и го нарязваме на шайби.
- Поставяме ги в дълбока купа и ги заливаме с прясното мляко.
- Така потопени шайбите оставяме за 1 час.
- В дълбок тиган или уок сипваме достатъчно мазнина за пържене. Загряваме я хубаво.
- Отцеждаме патладжанените кръгчета и ги потапяме в бирената каша.
- Пържим ги от всяка страна за около 3 минути до златист цвят.
- Изпържените патладжанени кръгчета поставяме върху кухненско руло, за да се отцедят от излишната мазнина и сервираме веднага.
|