Панирани бели патладжани

Продукти

  • 2 патладжана бели
  • 70 корнфлейкс натурален, натрошен
  • 150 г брашно
  • 2 яйца
  • 0 ч.л. сол
  • 700 мл. прясно мляко
  • олио за пържене
  • 200 мл. бира

Време: 90 мин.
Ниво: средно

Large panirani beli patladzhani

Начин на приготвяне

  1. Изсипваме брашното, солта и корнфлейкса в купа.
  2. Оформяме кладенче в средата и изсипваме бирата. Добавяме яйцата едно по едно.
  3. Разбъркваме леко, до образуване на гладка, по-гъста каша.
  4. Оставяме сместа да "почине" около 20-25 минути. 
  5. Обелваме патладжана и го нарязваме на шайби.
  6. Поставяме ги в дълбока купа и ги заливаме с прясното мляко.
  7. Така потопени шайбите оставяме за 1 час. 
  8. В дълбок тиган или уок сипваме достатъчно мазнина за пържене. Загряваме я хубаво.
  9. Отцеждаме патладжанените кръгчета и ги потапяме в бирената каша.
  10. Пържим ги от всяка страна за около 3 минути до златист цвят.
  11. Изпържените патладжанени кръгчета поставяме върху кухненско руло, за да се отцедят от излишната мазнина и сервираме веднага.