Пълнени яйца с шафран
Продукти
- 0,5 ч.л. шафран
- щипка шарена сол
- сол на вкус
- щипка черен пипер
- 0,5 ч.л. червен пипер
- 50 г масло
- 100 г сирене
- 4 яйца
Начин на приготвяне
- Сваряваме яйцата твърдо. Обелваме ги и ги разрязваме на две половинки по ширина.
- Изваждаме жълтъците. От върховете на белтъците изрязваме малко, за да стоят яйчените половинки изправени.
- Намачкваме жълтъците с вилица, заедно със сиренето, маслото, шафрана, червения пипер, черния пипер и сол на вкус.
- От сместа се оформяме 8 топчета, които поставяме в кошничките от белтъците.
- Преди сервиране, по желание поръсваме с малко червен пипер.
Пене с масло
"Пускаме" пенето във вряща подсолена вода. Сваряваме ги според указанието на опаковката.Прецеждаме ги...
Домашни крутони
Нарязваме хляба на малки кубчета. Поставяме кубчетата в тава и ги поливаме внимателно със зехтина. По...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook