Оризови рулца със зеленчуци
Продукти
- 120 г оризови кори
- 3 яйца
- 150 г царевично брашно
- За плънката:
- 100 г ориз
- 1 глава лук
- 1 морков
- 1 тиквичкa
- 1 патладжан
- 0,5 връзка магданоз
- 250 г доматен сос
- 3 скилидки чесън
- 5 г сол
- 5 г черен пипер
- 5 г червен пипер
- 3 г риган
Начин на приготвяне
- Сваряваме ориза добре в посолена вода.
- Нарязваме всички зеленчуци на ситно, заедно с магданоза.
- Задушаваме първо лука и моркова, за около 10 минути и след това прибавяме тиквичката и патладжана за да се задушат.
- По време на задушаването на зеленчуците овкусяваме със солта, червения пипер, черния пипер и ригана.
- Вече към задушените зеленчуци прибавяме чесъна, магданоза, доматения сос, сварения ориз, и разбъркваме добре.
- Всяка оризова кора потапяме във вода и след това във всяка една слагаме от вече готовата плънка.
- Навиваме във формата на пура, като използваме 4-5 броя кори за тази цел.
- За панировката: разбиваме яйцата, потапяме вече готовите рулца и ги оваляме в царевичното брашно.
- Пържим в предварително загрята мазнина, в дълбок съд.
- По желание, може да гарнираме с млечни сосове.
Пица с пиле
Разточваме тестото с дебелина 3-4 милиметра и го слагаме в тава с диаметър 25-30 сантиметра.Нарязваме...
Салата с тортелини
Сваряваме тортелините в посолена вода.Нарязваме сьомгата на ленти. Почистваме и накъсваме радичиото, ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook