Close search

Огретен от тиквички здравословноApple 5bb3f88576a082e37938c9cb9e3f7006660e3d66b1cada43561ac40e45e9b150

4.6
от общо 132 гласа
Време: 50 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Огретен от тиквички photo-credit Огретен от тиквички с чесън и чубрица

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме тиквичките и ги нарязваме на колелца, без да ги белим. Слагаме ги в тенджера с малко вода и ги оставяме да се задушат, с малко сол, на слаб огън и на затворен капак за около 20 минути.
  2. През това време приготвяме млечен сос от брашното, което размиваме с малко от прясното мляко, след което разреждаме с останалото количество мляко и варим на слаб огън, до сгъстяване. Посоляваме соса, добавяме чубрицата, черния пипер и счукания чесън.
  3. Изцеждаме тиквичките от водата, която са си пуснали. Объркваме ги в белия сос, слагаме ги в тавичка и ги поръсваме отгоре с настъргания кашкавал.
  4. Оставяме ги да се запекат 40 минути, до златист цвят на кашкавала.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност