Начин на приготвяне
- Измиваме тиквичките и ги нарязваме на колелца, без да ги белим. Слагаме ги в тенджера с малко вода и ги оставяме да се задушат, с малко сол, на слаб огън и на затворен капак за около 20 минути.
- През това време приготвяме млечен сос от брашното, което размиваме с малко от прясното мляко, след което разреждаме с останалото количество мляко и варим на слаб огън, до сгъстяване. Посоляваме соса, добавяме чубрицата, черния пипер и счукания чесън.
- Изцеждаме тиквичките от водата, която са си пуснали. Объркваме ги в белия сос, слагаме ги в тавичка и ги поръсваме отгоре с настъргания кашкавал.
- Оставяме ги да се запекат 40 минути, до златист цвят на кашкавала.
|