Close search

Мус с ягоди

4.0
от общо 127 гласа
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2

Мус с ягоди photo-credit Пухкав мус с ягоди

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Накисваме желатина във водата. 
  2. Изстискваме ягодите така, че да се получи около половин чаша сок. Запазваме остатъка от тях.
  3. Към сока прибавяме захарта и малко вода, и го варим на слаб огън, докато се получи сироп. 
  4. В сиропа слагаме останалите ягоди и варим още 10 минути, след което прибавяме желатина и бъркаме, докато се разтвори. 
  5. Прецеждаме сместа и я оставяме да изстине. 
  6. През това време разбиваме белтъците на пяна и ги прибавяме към прецедената смес. Разбиваме сметаната, изсипваме я в ягодовата смес и отново разбиваме. 
  7. Разливаме муса в чаши и го изстудяваме преди сервиране.
  8. По желание, гарнираме с малко ягоди.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност