Мус с лайм
Продукти
- 80 г масло меко, на парчета
- 180 г пудра захар
- 3 лайма сока и ситно настъргана кора
- 4 яйца разделени на белтъци и жълтъци
Начин на приготвяне
- В съд слагаме лимоновата кора, лимоновия сок, захарта и жълтъците на водна баня, разбърквайки непрекъснато. Бъркаме докато сместа се сгъсти (около 10 минути).
- Оставяме да се охлади настрана.
- След това добавяме размекнатото на кубчета масло и разбъркваме добре.
- В отделна купа разбиваме белтъците на сняг и ги добавяме към лимоновата смес.
- С помощта на лъжица смесваме едната и другата част.
- Разпределяме в купички и по желание, преди сервиране гарнираме с малко сметана (на спрей) и резенче лайм.
„Въздух” от шоколад с хайвер от ягоди върху кошничка от карамел
Разтопяваме шоколада с 250 мл. от водата до кипване...
Салата от рукола с червено цвекло
Измиваме руколата. Нарязваме на едро цвеклото.Рендо...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook