Морски дявол
Продукти
- черен пипер
- сол
- 4 бр. морски дявол филета, 140 - 175 гр. всяко
- 1 лимон кора , ситно настъргана
- 4 с.л. магданоз пресен, ситно нарязан, плюс допълнително стръгчета за украса
- 4 с.л. галета прясна
- 4 с.л. олио
Начин на приготвяне
- Загряваме фурната на 180 градуса. Смесваме олиото, галетата, магданоза и лимоновата кора в купа, докато се смесят добре. Добавяме сол и пипер на вкус.
- Поставяме филетата в голяма тава за печене.
- Разпределяме сместа с галетата върху филетата и натискаме с пръсти, за да сме сигурни, че покрива филето.
- Печем в нагрятата фурна за 7 - 8 минути или докато рибата се изпече.
- Украсяваме със стръгче магданоз и сервираме.
Супа от бира и сирене
В малка тенджерка разтапяме маслото на среден огън. Добавяме нарязаните моркови, целина и лука. Остав...
Лингуини със сардини
Нарязваме сардините на големи парчета. Затопляме 2 с.л. зехтин в голям тиган на среден огън и добавям...
2 Коментара
Днес, 21.12.2020 пробвах тази рецепта и трябва да ви кажа, че е страхотна. Приготвих три опашки от морски дявол, но за целта се наложи да направя двойно количество смес. Също така се наложи да добавя още малко олио(в моя случай зехтин помаче) защото сместа беше суха. Времето за печене обаче е 30-35мин.
Днес, 21.12.2020 пробвах тази рецепта и трябва да ви кажа, че е страхотна. Приготвих три опашки от морски дявол, но за целта се наложи да направя двойно количество смес. Също така се наложи да добавя още малко олио(в моя случай зехтин помаче) защото сместа беше суха.