Микс от салати с авокадо, чипс от червено цвекло и перли от балсамов оцет
Продукти
- 6 резена червено цвекло тънки, кръгли резена
- 100 г авокадо
- 50 г радичио
- 50 г рукола
- 150 мл. балсамов оцет
- 2 г агар-агар (текстура)
- 250 мл. зехтин
- 20 г сушени водорасли
Начин на приготвяне
- Накъсвaме руколата и радичиото.
- Нарязваме авокадото.
- Накисваме сушените водорасли за 4-6 минути в студена вода, за да се рехидратират.
- В голяма купа смесваме руколата, радичиото, авокадото и водораслите, и разбъркваме внимателно. Овкусяваме със сол и зехтин.
- Прибавяме чипс от цвекло, приготвено по следния начин: Накисваме резените цвекло за 5 минути в марината от ¼ чаена чаша ябълков оцет, ¼ ч. чаша вода, 1 суп. лъжица зехтин, щипка сол. Изсушаваме ги първоначално във фурна за 45 минути на 60 градуса, а след това на 50 градуса до хрупкавост.
- Декорираме салататас перли от балсамов оцет.
- Начин на приготвяне на перлите: Оставяме зехтина да престои във фризер 30 минути. Кипваме смес от балсамов оцет и агар-агар. От нея със спринцовка (капкомер) накапваме в зехтина. Получават се „перли”, които изцеждаме и изплакваме в студена вода.
Патешко магре с червено цвекло и манго
"Запечатваме" патешкото магре в нагорещен тиган, бе...
„Въздух” от шоколад с хайвер от ягоди върху кошничка от карамел
Разтопяваме шоколада с 250 мл. от водата до кипване...
2 Коментара
Здравейте,
Радвам се, че салатата Ви е харесала и, че оценявате труда ми. Вашето мнение е много важно за мен, защото всяка рецепта пиша с огромно желание и много любов към Кулинарията!
Поздрави,
Нина
Направих салатата, най- накрая! Много интересен вкус. Единствено не сложих радичио( не го долюбвам), но добавих малко репички. Играчка е тази залата, няколко часа ми отне докато направя чипса от цвекло. Отнема време да се направят перлите, моите станаха малко дребни като че ли. Водораслите ми са от някакъв друг вид ( моите са като тънки спагети), но мисля че се получи. За съжаление, няма как да опитам салата от снимката, за да кажа каква е разликата.
Г-це Тодорова, благодаря Ви за рецептата и за подчертавам отличните описания как да се приготвят чипса и перлите.