Начин на приготвяне
- Накъсвaме руколата и радичиото.
- Нарязваме авокадото.
- Накисваме сушените водорасли за 4-6 минути в студена вода, за да се рехидратират.
- В голяма купа смесваме руколата, радичиото, авокадото и водораслите, и разбъркваме внимателно. Овкусяваме със сол и зехтин.
- Прибавяме чипс от цвекло, приготвено по следния начин: Накисваме резените цвекло за 5 минути в марината от ¼ чаена чаша ябълков оцет, ¼ ч. чаша вода, 1 суп. лъжица зехтин, щипка сол. Изсушаваме ги първоначално във фурна за 45 минути на 60 градуса, а след това на 50 градуса до хрупкавост.
- Декорираме салататас перли от балсамов оцет.
- Начин на приготвяне на перлите: Оставяме зехтина да престои във фризер 30 минути. Кипваме смес от балсамов оцет и агар-агар. От нея със спринцовка (капкомер) накапваме в зехтина. Получават се „перли”, които изцеждаме и изплакваме в студена вода.
|