Миди с бекон и сайдер
Продукти
- 1 лимон
- 2 с.л. нарязан пресен магданоз плосък
- 1 бутилка ябълков сайдер
- 1 кг черни миди
- 1 ч.л. прясно смлян черен пипер
- 3 бекон на филийки, нарязани на малки парчета
- 2 ч. тънко нарязан праз лук
- 1 ч.л. сол
100 г съдържат:
- 361 калории
- 15 г мазнини
- 30 г протеини
- 25 г въглехидрати
Начин на приготвяне
1. Измиваме мидите със студена вода и четка. Запичаме бекона на тиган. Изваждаме го от мазнината. Добавяме праз, сол, черен пипер и сотираме за 3 минути.
2. Добавяме бекона, мидите и сайдера. Покриваме и варим 5 минути докато мидите се отворят. Изхвърляме всички неотворени черупки.
3. Сервираме мидите и поливаме с около 1/2 чаша бульон смес във всяка порция, гарнираме с магданоз.
Печени ябълки в сайдер
1. Загряваме фурната до 200 градуса. Изсипваме сайдера в малък тиган и го оставяме да заври. Трябва д...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook