Продукти
-
1
лимон
-
2
с.л.
нарязан пресен магданоз плосък
-
1
бутилка
ябълков сайдер
-
1
кг
черни миди
-
1
ч.л.
прясно смлян черен пипер
-
3
бекон на филийки, нарязани на малки парчета
-
2
ч.
тънко нарязан праз лук
-
1
ч.л.
сол
Начин на приготвяне
1. Измиваме мидите със студена вода и четка. Запичаме бекона на тиган. Изваждаме го от мазнината. Добавяме праз, сол, черен пипер и сотираме за 3 минути.
2. Добавяме бекона, мидите и сайдера. Покриваме и варим 5 минути докато мидите се отворят. Изхвърляме всички неотворени черупки.
3. Сервираме мидите и поливаме с около 1/2 чаша бульон смес във всяка порция, гарнираме с магданоз.