Мариновано агнешко на скара
Продукти
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 1 връзка магданоз
- 1 лимон
- 1 ч.л. риган
- 100 мл зехтин
- 1 кг. агнешко месо котлети
100 г съдържат:
- 280 калории
- 35 г мазнини
- 14 г протеини
Начин на приготвяне
- Смесваме лимоновия сок, зехтина и ригана, и ги загряваме в тиган за сотиране, докато леко заврят. Варим ги няколко минути и ги махаме от котлона.
- Добавяме и котлетите, като ги обръщаме така, че да се покрият отвсякъде с маринатата. Мариноваме ги 2-3 часа, като обръщаме котлетите от време на време.
- Изваждаме котлетите и ги овкусяваме от двете страни със сол и пипер.
- Печем ги на добре загрят грил, препоръчително на дърва. Като обръщаме котлетите и от време на време ги поливаме с марината.
- Сервираме с гарнитура по избор.
Шишчета от агнешко месо
Нарязваме месото на еднакви по форма не много големи парчета. Нарязваме лука и го разделяме на отделн...
Пълнени гъби
Измиваме гъбите и отделяме пънчетата от чашките. Разполагаме чашките в тавичка и ги оставяме на стран...
4 Коментара
jaresvami mnogo kulinarstvot