Продукти
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
-
1
връзка
магданоз
-
1
лимон
-
1
ч.л.
риган
-
100
мл
зехтин
-
1
кг.
агнешко месо
котлети
Начин на приготвяне
- Смесваме лимоновия сок, зехтина и ригана, и ги загряваме в тиган за сотиране, докато леко заврят. Варим ги няколко минути и ги махаме от котлона.
- Добавяме и котлетите, като ги обръщаме така, че да се покрият отвсякъде с маринатата. Мариноваме ги 2-3 часа, като обръщаме котлетите от време на време.
- Изваждаме котлетите и ги овкусяваме от двете страни със сол и пипер.
- Печем ги на добре загрят грил, препоръчително на дърва. Като обръщаме котлетите и от време на време ги поливаме с марината.
- Сервираме с гарнитура по избор.