Мариновани пилешки шишчета с люти чери чушки и лук
Продукти
- Необходими продукти за марината:
- 4 скилидки чесън
- 0,5 връзка босилек
- 0,5 връзка къдрав магданоз
- 80 мл зехтин
- 2 с.л. лимонов сок - прясно изцеден
- 1 ч.л. хималайска сол
- черен пипер на вкус
- Необходими продукти за месото:
- 3 с.л. зехтин
- 2 зелени чушки
- 60 г люти чери чушки
- 2 глави лук
- 400 г пилешко филе , нарязано на кубчета
Начин на приготвяне
- Измиваме добре и подсушаваме босилека и магданоза, и ги нарязваме на ситно заедно с чесъна.
- Поставяме билките в купа и към тях добавяме останалите продукти за марината.
- В купата добавяме месото, разбъркваме внимателно и покриваме купата с фолио. Поставяме я в хладилник за 8 часа.
- Почистваме и нарязваме лука и двата вида чушки, поставяме ги в купа и към тях добавяме зехтина. Разбъркваме внимателно.
- Нанизваме зеленчуците на шиш като ги редуваме с месото.
- Вече нанизаните мариновани шишчета печем на барбекю-тиган, като ги обръщаме редовно, за да се изпекат от всички страни.
Сладкиш ала Кайзершмарен
Разбиваме жълтъците със захарта, ванилията, млякото и брашното. В отделен съд разбиваме на сняг белтъ...
Пухкави мини палачинки с кисело мляко
В купа разбиваме яйцата със солта. В друга купа изс...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook