Мъфини с шампанско
Продукти
- 8 белтъка
- 2 ампули ванилия
- 1 ч.ч. шампанско , качествено
- 1 ч.л. сол
- 1 пак. бакпулвер
- 10 с.л. натурално какао на прах
- 2,5 ч.ч. брашно
- 1 пак. масло 250 г на стайна температура
- 2 ч.ч. пудра захар
- 1 ч.ч. шоколадов чипс или начупен на дребни парченца шоколад
Начин на приготвяне
- В голяма купа разбиваме с миксер маслото, докато побелее.
- Добавяме пудрата захар и продължаваме да разбиваме, докато се получи пухкава смес.
- В отделна купа пресяваме заедно брашното, какаото, солта и бакпулвера.
- Добавяме на 3-4 пъти смесените сухи съставки към маслената смес като редуваме с шампанско.
- Добавяме ванилията.
- В отделна купа разбиваме на твърд сняг белтъците.
- Добавяме внимателно към тестото и разбиваме леко докато сместа се хомогенизира.
- Добавяме и шоколадовия чипс. Разбъркваме внимателно.
- Сместа е за двойна доза (24 броя). Затова я разделяме на 2.
- Изсипваме в намаслени форми за мъфини и печем в предварително загрята на 160 градуса фурна, около 25-30 минути.
- Изваждаме от фурната и оставяме да изстинат напълно.
- Печем аналогично и втората част или, ако имаме 2 еднакви форми, ги печем едновременно.
Ризото с бекон и гъби
Почистваме и нарязваме лука на ситно, а бекона на кубчета.В подходящ дълбок съд загряваме олиото.Доба...
Печено пиле с пикантна орехова плънка
Измиваме и подсушаваме пилето.Счукваме орехите на с...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook