Лимонов сладкиш с бяла шоколадова глазура
Продукти
- 120 г бял шоколад , разтопен на водна баня
- 1 с.л. лимонова кора
- 1 ч.л. сол
- 1 ванилия
- 1 бакпулвер
- 4 яйца
- 150 мл масло
- 250 мл прясно мляко
- 350 г захар
- 420 г брашно
- 1 лимон , прясно изцеден
Начин на приготвяне
- Разбиваме захарта с яйцата до побеляване.
- Добавяме разтопеното масло и разбиваме добре.
- След това добавяме млякото, лимоновата кора и ванилията.
- Бакпулверът и брашното ги смесваме, и изсипваме в сместа. Добавяме лимоновия сок.
- Печем на 180 градуса, около 45-50 минути.
- След като сладкишът хубаво изстине го поливаме с разтопения на водна баня бял шоколад. По желание може да гарнираме с плодове по избор.
Печени пълнени картофи със зелен лук, яйца и бекон
Обелваме и издълбаваме картофите като ладии. Пригот...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook