Лазаня с аспержи
Продукти
- 8 кори за лазаня , готови
- 120 г сушени домати , отцедени
- 1 ч.ч. босилек , пресен
- 0,5 ч.ч. пармезан , настърган и още около 1 чаша за поръсваме
- 100 г бекон панчета
- 1 глава лук
- 3 скилидки чесън
- 3 връзки аспержи
- 400 г сирене "рикота"
- 2 ч.ч. сирене "моцарела" , нарязано на парченца
- 2 с.л. масло
- зехтин
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне
- Сварете корите за лазанята във вряща подсолена вода, в която сте добавили и 1 ч.л. зехтин. Отцедете корите. През това време в кухненски робот или блендер добавете сушените домати и босилека. Пуснете уреда, докато съставките се смесят.
- Прехвърлете в малка купа и разбъркайте с ½ чаша пармезан. Осатвете настрана.
- В голям тиган запържете нарязания бекон панчета, докато стане хрупкав. Извадете от тигана и добавете зехтин, нарязания на кубчета лук и накълцания чесън. Гответе около 4 минути. Добавете предварително почистените и нарязани на парчета аспержи и гответе около 4 минути, докато омекнат.
- Прехвърлете сместа в голяма купа. Добавете рикотата, сол, черен пипер на вкус и разбъркайте. Загрейте фурната на 180 градуса.
- В тава за печене поставяете две кори за лазаня и поръсете малко от сместа със сушени домати. Поставете няколко кори за лазаня и отгоре сипете половината от сместа с аспержи. След това добавете малко моцарела и малко от останалата 3/4 чаша пармезан. Продължете по същия начин с още един слой. Накрая завършете с трети слой кори лазаня, а отгоре поръсете с моцарела и пармезан. Най-отгоре поставете парченца масло.
- Печете около 30-35 минути.
Салата от домати с магданоз и зехтин
Измиваме и нарязваме доматите и магданоза. Добавяме...
Зеле с гъби
Зелето се нарязва ситно и с маслото и малко вода и оцет се задушава около 40 минути. Добавят се дома...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook