Кюфтета от тиквички със зелен лук
Продукти
- 1 яйце
- 5 стръка копър
- 1 стрък зелен чесън
- 3 стръка зелен лук
- 4 тиквички , млади без семена
- 5 стръка магданоз
- 120 г сирене
- 1 к.ч. галета или царевично брашно
- олио ж за пържене
Начин на приготвяне
- Тиквичките се измиват, обелват се и се настъргват на едро ренде. Поставят се за 15-20 минути в гевгир да се отцедят, а след това се изстискват и с ръце.
- В голяма купа се нарязват на ситно зеления лук, зеления чесън, копъра, магданоза и се омесват с изцедените тиквички.
- Добавя се яйцето, сиренето и галетата. От сместа се оформят кюфтета.
- Оформените кюфтета се слагат за 20 минути във фризера да стегнат.
- Пържат се в предварително сгорещено олио до златисто от двете страни.
Печени пилешки бутчета с бира и маково семе
Застиламе тава за печене с фолио. Втриваме солта, ч...
Пълнено пиле с ориз и кедрови ядки
Сваряваме ориза. Нарязваме гъбите и лука на ситно и...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook