Продукти
-
1
яйце
-
5
стръка
копър
-
1
стрък
зелен чесън
-
3
стръка
зелен лук
-
4
тиквички
, млади без семена
-
5
стръка
магданоз
-
120
г
сирене
-
1
к.ч.
галета
или царевично брашно
-
олио ж за пържене
Начин на приготвяне
- Тиквичките се измиват, обелват се и се настъргват на едро ренде. Поставят се за 15-20 минути в гевгир да се отцедят, а след това се изстискват и с ръце.
- В голяма купа се нарязват на ситно зеления лук, зеления чесън, копъра, магданоза и се омесват с изцедените тиквички.
- Добавя се яйцето, сиренето и галетата. От сместа се оформят кюфтета.
- Оформените кюфтета се слагат за 20 минути във фризера да стегнат.
- Пържат се в предварително сгорещено олио до златисто от двете страни.