Кренвирши с ориз
Продукти
- 20 мл олио "Олинеза"
- 40 г ориз
- 1 чушка
- 2 моркова
- 2 глави лук
- 4 кренвирша
- 3 с.л. брашно
- 1 голям обелен домат
- 1 стрък целина
- 4 стръка магданоз
- сол на вкус
- 1 к.л. чубрица
- 1 с.л. червен пипер
100 г съдържат:
- 350 калории
- 29 г мазнини
- 20 г протеини
- 40 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме морковите, лука и чушката. Задушаваме ги в тенджера с олиото и 200 мл. топла вода.
- Добавяме подправките - без магданоза, настъргания домат и още около 450 мл. топла вода.
- Измиваме и прибавяме ориза.
- Варим ястието на тих огън, около 30 минути и добавяме нарязаните на колелца кренвирши.
- Сгъстяваме ястието с размитото с малко вода брашно.
- Накрая добавяме нарязания на ситно магданоз.
- Ястието сервираме горещо, по желание декорирано със стръкче магданоз.
Печена царевица
Заливаме царевицата със студена вода и я оставяме да постои около 30 минути. След това я подсушаваме....
Сладкиш ''Дамски каприз''
Разбиваме жълтъците и захарта с миксер, докато се получи еднородна смес. След това, последователно пр...
2 Коментара
Здравейте, за рецептата се използва един голям домат.
Къде в продуктите е посочено колко домат се слага?