Продукти
-
20
мл
олио
"Олинеза"
-
40
г
ориз
-
1
чушка
-
2
моркова
-
2
глави
лук
-
4
кренвирша
-
3
с.л.
брашно
-
1
голям обелен
домат
-
1
стрък
целина
-
4
стръка
магданоз
-
сол
на вкус
-
1
к.л.
чубрица
-
1
с.л.
червен пипер
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме морковите, лука и чушката. Задушаваме ги в тенджера с олиото и 200 мл. топла вода.
- Добавяме подправките - без магданоза, настъргания домат и още около 450 мл. топла вода.
- Измиваме и прибавяме ориза.
- Варим ястието на тих огън, около 30 минути и добавяме нарязаните на колелца кренвирши.
- Сгъстяваме ястието с размитото с малко вода брашно.
- Накрая добавяме нарязания на ситно магданоз.
- Ястието сервираме горещо, по желание декорирано със стръкче магданоз.