Крем супа от тиква с пресен лук
Продукти
- 2 ч.л. къри
- 1 вързка зелен лук
- 2 с.л зехтин
- 3 листа салвия
- 0,5 ч.л. джинджифил пресен, настърган
- 200 мл. прясно мляко
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 30 мл. сметана
- 400 мл. вода
- 1 кг. тиква обелена, изчистена и нарязана на парчета
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- Слагаме парчетата тиква врят заедно със водата до омекване.
- Загряваме зехтина в тиган и задушаваме ситно нарязаният лук до омекване. Малко преди да свалим от котлона, добавяме смачкания чесъна и задушаваме още 1-2 минути, докато се усети аромата му.
- Пасираме лука, чесъна, тиквата, настъргания джинджифил и салвията.
- Слагаме пюрето на котлона, като добавяме млякото, сметаната, солта, кърито и черния пипер.
- Оставяме да заври и сваляме супата от котлона.
- Почистваме и нарязваме зеления лук. Преди сервиране, поръсваме всяка порция.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook