Крем супа от моркови с гъби
Продукти
- 100 г гъби изпечени в масло
- 150 мл прясно мляко
- 50 мл течна сметана
- 30 г краве масло
- 1 глава лук
- 550 г моркови
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме морковите на колелца. Лукa нарязваме на дребно.
- В тенджера загряваме маслото, в което изсипваме нарязаните лук и моркови. Задушаваме ги под капак, докато зеленчуците поомекнат (за около 5 минути), след което към тях добавяме млякото и малко вода, колкото да покрие морковите.
- Овкусяваме със сол и по желание с черен пипер. Варим докато морковите съвсем омекнат. Изцеждаме от водата.
- Пюрираме супата с кухненски робот или пасатор. Ако е прекалено гъста, може да добавим мляко до получаване на желаната консистенция.
- Добавяме течната сметана и гъбите, и сервираме.
Сладко от горски ягоди
Почистваме и измиваме ягодите.В съда, в който ще варим ягодите нареждаме ред ягоди, ред захар. Оставя...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook