Крем супа от карфиол здравословно
Продукти
- 3 с.л. заквасена сметана
- 1 с.л. масло
- 1 жълтък
- 300 мл. прясно мляко
- 800 мл. вода
- 550 г карфиол
- 2 с.л. брашно
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- Измиваме и начупваме карфиола на букетчета. Сваряваме го в посолената вода 20 минути.
- На слаб огън леко препичаме брашното до розово и го объркваме с маслото. Размиваме полученото “тесто” малко по малко с млякото. Бъркаме постоянно, до сгъстяване (около 10 минути).
- Смесваме сварения карфиол, без да го изцеждаме от водата му, с получената брашнена каша. Смиламе с миксер и оставяме на слаб огън десетина минути, на затворен капак.
- Точно преди да сервираме, правим застройка с жълтъка и заквасената сметана.
- Ако е нужно, може да добавим сол и черен пипер на вкус.
"Хляб" от моркови
Изчистваме и нарязваме морковите на колелца. Сваряваме ги с малко вода на слаб огън и на затворен кап...
Минестроне
От предния ден слагаме боба да се накисне в студена вода. Нарязваме на ситно лука и праза и ги запърж...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook