Коктейл ”Абако”
Продукти
- 10 мл. сироп лайм
- 10 мл. ликьор кокос
- 15 мл. ликьор "Куантро"
- 15 мл. мелон (ликьор от пъпеш)
- 40 мл. ром "Бакарди"
- 100 мл. фреш от портокал
- за флота:
- синьо кюрасо
- газирана вода
- водка
- лед
Начин на приготвяне
- "Шейкваме" съставките с помощта на шейкър с много лед и ги изливаме в чашата.
- Горната част на коктейла е наречена „Флот”. Той се прави с натрошен лед, които смесваме със синьо кюрасо, малко газирана вода, няколко капки водка в отделна чаша и с помощта на барова лъжичка изливаме върху жълтата част.
- За украса - на шишче "нанизваме" резен портокал и няколко черешки (мараскино). Гарнираме.
Коктейл „La Rochelle”
Изсипваме ликьорите и коняка в чаша за топли напитки, прибавяме затопленото мляко, след това внимател...
2 Коментара
Нарекохме го "Абако", името идва от красив остров на Бахамите. Любовта и емоцията, която влагаме в коктейла изобразява красотите на острова, неговата страст и чистота. Бистри води, златни пясъци и усмихнати хора, да такава среда може да създаде един еликсир. Коктейл "Абако" има в себе си типичните съставки, които биха Ви омагьосали на един подобен рай: лимон, кокос, пъпеш, свеж сок от портокал и не на последно място ром Бакарди. Докоснете с устни тази наслада!!! Авторски коктейл представен от ALEJANDRO'S Label и Kulinaria.bg.
Тук представяме една идея, една магия, една професия наречена „Барман”. Забравена с годините в България, кара хората, които я практикуват от професия или занаят да я наричат „просто нещо временно докато си намеря работа”. Това ни обижда, но и ни мотивира да покажем , че има място и има хора, които не се срамуват да кажат, че могат, че разбират и, че практикуват с достойнство. Това е изкуството да предаваш аромата, историята и качеството на напитките, правено от дълбока древност.
Такива са барманите и ако ти си мотивиран и ни подкрепяш ела тук, истински сме и сме ти приятели.Това е мисията на можещите, на хората с въображение, които искат да създават и творят в името на човечеството!!!
....p.s.Alejandro’s Label.