Каша от гъби с вино
от общо
128 гласа
Време: 50
Ниво: лесно
Порции: 2
Ниво: лесно
Порции: 2
Сервирай с
Бяло вино
Продукти
- 1 чаша бяло вино
- 200 г пресни гъби
- сол
- черен пипер
- 4 с.л. брашно
- 5 с.л. краве масло
- пресен магданоз
Начин на приготвяне
1. Измиваме гъбите и ги нарязваме на филийки. Сваряваме ги в подсолена вода - 3 чаши и добавяме 1 чаша вино, сол и черен пипер на вкус.
2. Варим около 30 мин.
3. Запържваме 4 с.л. брашно с маслото до златисто, разреждаме го с горещия бульон и гъбите и варим докато се получи хомогенна каша около 10 мин. Ако се сгъсти прекалено много, можем да добавим още гореща вода.
4. Сервираме ястието топло и украсяваме със ситно нарязан магданоз.
Шоколадов крем
1. Разтваряме желатина в студена вода. На водна баня загряваме шоколада, кокосовото масло, мед и фъст...
Лаврак на тиган с мащерка и розмарин
1. Измиваме и подсушаваме филетата лаврак. Овкусява...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook