Каша от гъби с вино

Продукти

  • 1 чаша бяло вино
  • 200 г пресни гъби
  • сол
  • черен пипер
  • 4 с.л. брашно
  • 5 с.л. краве масло
  • пресен магданоз

Начин на приготвяне

1. Измиваме гъбите и ги нарязваме на филийки. Сваряваме ги в подсолена вода - 3 чаши и добавяме 1 чаша вино, сол и черен пипер на вкус.

2. Варим около 30 мин.

3. Запържваме 4 с.л. брашно с маслото до златисто, разреждаме го с горещия бульон и гъбите и варим докато се получи хомогенна каша около 10 мин. Ако се сгъсти прекалено много, можем да добавим още гореща вода.

4. Сервираме ястието топло и украсяваме със ситно нарязан магданоз.