Картофено пюре
Продукти
- 5 картофа
- 3 стръка пресен лук
- 1 к.ч. прясно мляко
- 1 с.л. краве масло
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- Почистваме, измиваме и нарязваме картофите на парчета. Сваряваме ги в посолена вода, след което ги отцеждаме.
- Намачкваме картофите с ръчна преса и към тях прибавяме затоплените масло и мляко.
- Разбъркваме добре и посоляваме на вкус. Оставяме да се поохлади, без да изстива напълно.
- Поръсваме с пресният лук и сервираме.
Мини пици с прошуто
От готовото тесто* разточваме два или три блата за пица, с големина според вкуса ни. Намазваме блато...
Солен киш без блат
В голяма купа разбиваме млякото с брашното.Добавяме натрошеното сирене, нарязаното топено сирене и на...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook