Картофени рьощи
Продукти
- магданоз
- прясно смлян черен пипер
- морска сол
- 2 с.л. олио
- 2 с.л. масло
- 2 картофа
Начин на приготвяне
1. Настъргваме картофите на едро в чиста кърпа. Сгъваме кърпата около картофа да се образува топка и стискаме, за да се премахнем водата. Добавяме черния пипер и нарязан на ситно магданоз.
2. Загряваме голям тиган и добавяме две супени лъжици от маслото и слънчогледовото олио. Поставяме пръстен метален вътре в тигана и внимателно го напълваме с настъргания картоф. С лъжица натискаме и оформяме, премахваме ринга и пържим до златисто за 3-4 мин от двете страни. По желание може да оформите и на ръка.
3. Поставяме върху кухненска хартия и посоляваме.
Супа от цвекло с фета
1. Разрязваме доматите наполовина и ги поръсваме със сол и зехтин и чесън. Печем ги на 190 градуса до...
Равиоли с тиква и салвия
1. Задушаваме почистената и нарязана на парчета тиква на пара за около 40 мин. Когато изстине, пасира...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook