Картофени рьощи
Продукти
- магданоз
- прясно смлян черен пипер
- морска сол
- 2 с.л. олио
- 2 с.л. масло
- 2 картофа
Начин на приготвяне
1. Настъргваме картофите на едро в чиста кърпа. Сгъваме кърпата около картофа да се образува топка и стискаме, за да се премахнем водата. Добавяме черния пипер и нарязан на ситно магданоз.
2. Загряваме голям тиган и добавяме две супени лъжици от маслото и слънчогледовото олио. Поставяме пръстен метален вътре в тигана и внимателно го напълваме с настъргания картоф. С лъжица натискаме и оформяме, премахваме ринга и пържим до златисто за 3-4 мин от двете страни. По желание може да оформите и на ръка.
3. Поставяме върху кухненска хартия и посоляваме.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook